Mesterlig mastodont
Køb billet 145-330 KR

MAHLER

Mesterlig mastodont

Følelserne skubbes til kanten og hele orkestret udfordres. Årets vigtigste og spektakulære højdepunkt, mener chefdirigenten.

Fra de første toner i messingblæserne står det klart, at der er noget særligt på spil i Mahlers tredje symfoni. Det er en mastodont af et værk, både hvad angår orkestrets størrelse – og følelsernes. Mahler mestrer yderpunkterne i musikken, fra de brutale strygerpassager til de små fine blæsersoloer. Her er øjeblikke af den mest fuldendte skønhed, øjeblikke, der får os til at huske på, hvad musikken betyder for os. Men samtidig lurer der hele tiden en underliggende note af undergang, af bristede håb og en anelse om, at fuldendtheden blot er en illusion. Mahlers musik er på en gang højromantisk og meget moderne – og i følgeskab med mezzosopranen Lilli Passikivi bliver den helt uforglemmelig.

”Denne koncert bliver sæsonens højdepunkt,” siger chefdirigent Marc Soustrot. ”Selvfølgelig!” Han tilskynder publikum til at opleve denne symfoni i koncertsalen: ”Det er vigtigt at se et orkester spille Mahler live! Kun på den måde kan man se, hvor svær musikken er – hvor kraftfuld – og hvor vigtig. Det bliver spektakulært!”

En ting er sikkert: Man er aldrig helt den samme, efter en Mahler-koncert er slut.

En del af Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad. Koncerten er den fjerde og sidste i serien “Symphonic Residencies”

———
Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk