Mestrene holder hof
Køb billet 110-295 kr

Bach & Mozart

Mestrene holder hof

Hofballet indtager Symfonisk Sal med fejende toner og kokette trin – og orkestret danser fra lyset ind i mørket i hælene på barokkens og klassikkens mestre.

Fra Himmerige til dansegulv: Kun en ganske lille del af Bachs mange værker er skrevet med underholdning for øje – og vi har udvalgt to til denne koncert. Vi starter på dansegulvet: Satserne i Bachs orkestersuite er for de flestes vedkommende dansesatser – de noble danse, som blev danset ved hofferne rundt omkring i Europa. Musik for mennesket frem for Gud.

Hoffet skulle også have koncerter, og derfor skrev Bach violinkoncerten i E-dur: “Fuld af uovervindelig livsglæde, der synger i første og sidste sats’ triumf,” skrev Bachs allerførste biografist om koncerten.

Det indledende motiv til Mozarts Symfoni nr. 40 er måske et af de mest ikoniske temaer i musikhistorien. Symfonien er intens, ukonventionel og forener to tilsyneladende modpoler: kompositorisk kompleksitet og musikalsk enkelhed. Ukueligt kraftfuld står symfonien som et eksempel på Mozarts mørkeste glans.

———
Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk