Musikduellen
Køb billet 100-345 kr.
Koncertformat: Musik med mere

Cilius & Hammer

Musikduellen

Fagnørderne og TV-værterne Frederik Cilius og Mathias Hammer går i ringen mod hinanden – for én gang for alle at afgøre, hvilke klassiske værker, der er bedst!

Handsken er kastet! To af den klassiske musiks fremmeste forkæmpere støder sammen i Symfonisk Sal og lader publikum være dommere over, hvem der har den bedste smag.

Orkestret er duoens velvillige sparringspartnere, og der vil blive dystet på både ouverturer, solokoncerter, suiter, symfonier og komponister, inden publikum til sidst skal tage stilling til hvem, der vinder på point – eller ligefrem knockout?

Frederik Cilius og Mathias Hammer er i topform som de to kamplystne kombattanter, ganske som man har oplevet dem i ni sæsoner af DR’s seerhit Den klassiske musikquiz. Men her hører sammenligningerne også op, for nu skal der ikke længere gættes. Der skal slås fast og uddeles en lind strøm af doloroso, svidende personlige jabs og musikalske hooks tynget med g-nøgler.

Glæd dig til en tonerig titelkamp – fuld af fantastisk musik, blændende vid og masser af glimt i øjet.

—-
Opdatering 1. november 2023
Caspar Phillipson erstatter Frederik Cilius i Musikduellen
Frederik Cilius er desværre blevet syg og kan ikke indtage sin planlagte værtsrolle sammen med Mathias Hammer til Musikduellen-koncerten torsdag aften.

Han erstattes af den erfarne skuespiller Caspar Phillipson, som mange vil kende fra DR’s komedieserie ”Orkestret”, hvor han spillede den nævenyttige 1. klarinettist, der benytter enhver chance til at tryne netop Frederik Cilius’ karakter, 2. klarinettisten Bo.

Caspar Phillipson er en velrenommeret dansk skuespiller med en dyb passion for klassisk musik. Hans kunstneriske rejse er præget af en søgen efter at flette dramatik og musikalsk udtryk sammen, hvilket har ledt til betagende samarbejder med musikere og symfoniorkestre. Med en solid uddannelsesbaggrund fra Aarhus Teater i 1995 har Caspar udforsket de rige muligheder, der ligger i krydsfeltet mellem skuespil og musik og skabt unikke kunstneriske oplevelser, der udfordrer og begejstrer publikum. Hans respekt for den klassiske musiktradition og evnen til at bringe ny forståelse og dybde til værkerne gør ham til en spændende og nyskabende aktør på den danske kulturelle scene.

Koncerten er med andre ord i gode – og humoristiske – hænder, og Caspar har et langt samarbejde med Mathias Hammer bag sig.