Når ordene tier
Køb billet 130-320 kr.

Mendelssohn, Schumann & Sibelius

Når ordene tier

Shakespeares nymfer flyver af bladet som noder. Finland gives krop og lidenskab med brændende toner, og klaveret får en stemme, der taler for sig selv.

Den lyseste leg og det alvorligste mørke: Til denne koncert får vi et lyst værk, et mørkt værk – og et værk, der rummer begge dele. Mendelssohns koncertouverture over En skærsommernatsdrøm er skrevet i ren begejstring over Shakespeares eventyrlige univers befolket af alfer, adelige og amatørskuespillere.

”For mig begynder musikken, når ordene tier.” Sådan sagde Sibelius om sin musik. Sibelius’ første symfoni er en levende, åndende, kompleks organisme – og havde en enorm betydning for det finske folk. Sibelius skriver således et helt lands identitet frem gennem sin musik. Der brænder en uudslukkelig ild i denne tour de force af styrke, passion og nordskandinavisk dunkelhed.

I Schumanns klaverkoncert mødes to modsæt­ninger: Det drømmende og det udadvendte. Koncerten er skabt af ynde, blødhed og musikalsk udtrykskraft, og rampelyset deles ikke sjældent mellem solist og orkester. Den er også meget mere end blot en klaverkoncert: ”Min koncert er et kompromis mellem en symfoni, en koncert og en gigantisk sonate,” fortalte Schumann.