Nøgne strøg
Køb billet 100-170 KR

Beethoven

Nøgne strøg

Den enkle skønhed gives vinger af Sergej Krylov, når han tager livtag med Beethovens sjælfulde og smukke Violinkoncert.

Sjældent har de velkendte ord om ”enkelt, ikke let” været så aktuelle som i tilfældet Beethovens violinkoncert. Den lyder så let at spille – men rent faktisk er det en af de koncerter, som i allerhøjest grad kan få selv garvede solister til at ryste i bukserne. ”Tanken om første sides enkelhed skræmmer livet af mig, når jeg går på scenen,” sagde Isaac Stern om koncerten.

Den bliver også tit, af ikke helt gennemskuelige grunde, betragtet som den ”fineste” koncert af de store violinkoncerter. Måske fordi Joseph Joachim, en af de største violinvirtuoser nogensinde, kaldte den for den største – eller fordi man i denne koncert kommer til at arbejde hårdere for musikken? Det er svært at sige. Sikkert er det, at musikken aldrig er virtuos for virtuositetens skyld; der er altid en musikalsk mening med det, når der er løbenoder eller andre udfordringer.

Beethovens Violinkoncert er koncerten over dem alle: Så utrolig enkel, og så utrolig virkningsfuld. En verden af indtrængende, afdæmpet inderlighed. Det er musik, som bliver hos lytteren – og som aldrig helt forlader os.

Denne gang har vi betroet koncerten til Sergej Krylov, og vi kan garantere for, at det bliver godt: Den russiske stjernesolist har nemlig også tidligere spillet koncerten med Aarhus Symfoniorkester, og det gjorde han så godt, at han er blevet inviteret tilbage igen.