Nordiske kæmper
Køb billet 105-290 KR

Sibelius, Segerstam & Nielsen

Nordiske kæmper

Danske og finske nationalhelte forenes i et fællesnordisk ridt gennem den skandinaviske identitet.

Musik er kultur – selvfølgelig. Men den er også en del af vores nationale identitet, og sjældent er det så tydeligt, som når vi hører vores nationale musik.

Til denne koncert kan du høre sværvægtere i det nordiske repertoire – fra vores helt egen nationalhelt Nielsen til finnernes Sibelius – suppleret med en dansk førsteopførelse af den mest produktive nordiske orkesterkomponist i nyere tid, Leif Segerstam.

Tre symfonier, der er meget mere end musik: ”En symfoni er jo ikke en ’komposition’ i almindelig forstand. Den er snarere ligesom en erklæring af tro på forskellige tidspunkter i ens liv,” erklærede Sibelius.

Segerstam får lov til at udfolde sin fascination af mystik og matematik, Nielsen tager livtag med krigen og konflikten, og Sibelius kæmper med dødsangst og sjælens mørke.

Sammen udtrykker de meget mere end blot ord og toner; de bærer vidnesbyrd om vores fællesnordiske musikalske grundstamme.

———
Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk