Nutid
Køb billet 100-345 kr.

Widmann, Gudmundsen-Holmgreen, Clyne, Pépin, Adès & Larcher

Nutid

Musik til midnatstimen, til morgenstunden – og til samtiden. Træd ind i din tid, og oplev levende, relevant musik fra de bedste komponister – lige nu.

Musik lige nu til mennesker lige nu: Oplev noget af den mest spændende og ikke mindst lyttevenlige musik fra de seneste ti år. Vi bringer tiden ind i koncertsalen – både i form af den mest nutidige musik og i selve værkerne.

I This Midnight Hour tager Anna Clyne os med på en filmisk, malende rejse. Hos Camille Pépin får vi poetiske naturbilleder i et mytisk og mystisk drømmeunivers, inspireret af naturens poesi, og Jörg Widmann leger både med ordene og med orkestrets rolle i Zeitensprünge.

Thomas Adès’ Dawn er musik i sin reneste, enkleste og allersmukkeste form, der maler en solopgang midt i koncertsalen, og Thomas Larcher sætter selve tiden i musik i Time.

Pelle Gudmundsen-Holmgreen er en af de mest originale komponister, som Danmark har fostret. Hans allersidste værk er klarinetkoncerten Castor Pollux, som han skrev til Aarhus Symfoniorkesters soloklarinettist Mathias Vik Kjøller, og koncerten bliver nu spillet for første gang nogensinde.