Nyt liv til ånden
Køb billet 160-350 KR

Haydn, Ruders & Prokofjev

Nyt liv til ånden

En prisbelønnet dansk komponist og en verdensstjerne giver cembaloet nyt liv, mens krigens toner forener sig til evig hyldest af åndens storhed.

Det er ikke hver dag, man får chancen for at høre en nyskrevet cembalokoncert – og så oven i købet af en dansk komponist. Men det er heller ikke hver dag, man får besøg af stjernen Mahan Esfahani. I hans hænder får vi lov at opleve to spillevende sider af cembaloet: Den allermest klassiske i form af Haydn – og den allermest nybrydende i form af den danske komponist Poul Ruders spritnye cembalokoncert. Den er skrevet til Mahan Esfahani på bestilling af Aarhus Symfoniorkester.

Vi supplerer med Prokofjevs store, følelsesladede krigssymfoni, den 5. symfoni. ”Symfonien er en fejring af menneskets ånds storhed. Det er en hymne til det frie og lykkelige menneske, til dets enorme kræfter, til dets ædle og rene sjæl,” sagde Prokofjev selv om musikken. Den store dirigent Koussevitzky var ikke i tvivl om symfoniens betydning: ”Den femte symfoni er den største siden Brahms og Tjajkovskij! Den er storslået!