O
Køb billet 100-285 KR

FESHAREKI

O

Det akustiske og elektriske skaber bevægelse, når den eksperimenterende britiske komponist Shiva Feshareki bruger symfoniorkestret som pladespiller.

Festugen i Aarhus byder både på en Danmarkspremiere samt en uropførelse i form af Shiva Fesharekis utraditionelle orkesterværk O og et tilhørende improvisationsstykke for orgel og pladespillere.

Udformet som en dynamisk duet mellem Feshareki og symfoniorkestret bevæger koncerten sig fra en elektronisk udforskning af lydens fysikalitet og af hvordan lyd interagerer med andre fysiske fænomener som rum, bevægelse, tyngdekraft og arkitektur til en mere organisk og akustisk afsøgning af samme – med fokus på åben resonans og naturlige harmonier i orkestrets instrumentering.

Lydens fysiske rejse afspejles også i musikernes placering på scenen – i en cirkel rundt om Feshareki – der tillader hende at styre orkestret og tonernes bevægelse – som en plade, der snurres rundt.

Resultatet er et svimlende og moderne orkesterværk, der udstikker den absolutte kant af ny klassisk musik. O har premiere i London kort før opførelsen i Aarhus, hvor det til gengæld er første gang i verden, det opføres med orgelimprovisation.

Arrangeret i samarbejde med Aarhus Festuge