Ofelia & Hamlet
Køb billet 170-370 kr.
Koncertformat: Musik med mere

Rott, Brahms, Wallen, Gade, Sjostakovitj, Tjajkovskij, Schumann & Berlioz

Ofelia & Hamlet

Fanget mellem sin far, sin bror og Hamlet drives Ofelia i armene på vanviddet af mænds skinsyge, vrede og manipulation. Det er der skrevet ubønhørlig og mesterlig musik om.

Hamlet er et af historiens mest fascinerende skuespil. Det rummer kombinationen af det ekstreme og det almengyldige – det, som vi kan gyse over, og det, som vi kan identificere os med. Også mange komponister har ladet sig inspireret af Shakespeares stykke, og derfor kredser denne koncert om Hamlet.

Tjajkovskij, Rott og Niels W. Gade skriver hele skuespillet frem i deres musik – og Ofelia bliver gjort til hovedperson hos Brahms, Schumann, Sjostakovitj og Berlioz.

I en række værker møder vi tvivlrådigheden, fortvivlelsen og vanviddet i Shakespeares udødelige værk – set gennem Ofelias øjne. Musikken kan nemlig fortælle essensen af de store følelser – både med og uden ord.

Den engelske komponist Errollyn Wallen fuldender koncerten ved at komponere musik til den sidste af Ofelias sange ”By Gis and Saint Charity”, som Brahms udelod – måske fordi det skildrer Hamlets overgreb på Ofelia.


Koncerten er støttet af Stibofonden