Over stok og stemning
Hent billet Gratis

Det Kgl. Danske Musikkonservatorium

Over stok og stemning

Oplev morgendagens dirigenter prøve kræfter med et fuldt symfoniorkester og et udfordrende repertoire.

Når man studerer musik, har man sit instrument at øve sig på. Når man er dirigentstuderende har man brug for et orkester at øve sig på, og derfor stiller landsdelsorkestrene altid op en gang om året for dirigentstuderende fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Det er ikke ofte man får mulighed for et kig direkte ind i symfoniorkestrets maskinrum og ved selvsyn kan erfare, hvilken rolle dirigenten spiller for musikkens udtryk, følelser og dynamik – for ikke at tale om orkestrets sammenspil.

Det er en lærerig, underholdende og helt særlig oplevelse, både for de studerende og for publikum.

Særligt for denne koncert er, at de unge dirigentelever får lov at dirigere to helt nye værker af komponiststuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium, Jacob Ridderberg og Josuè Blanco.

Ridderbergs værk Extremities fremhæver sider af orkestret, som normalt har en mindre fremtrædende rolle. Blancos værk Farvesymfoni bygger på en musikalsk skala, som komponisten selv har udviklet på baggrund af Goethes farvelære. Til koncerten opføres første sats: ”Om lys”.

Koncerten præsenteres af adjungeret professor på konservatoriet, den erfarne dirigent Michael Schønwandt, som også giver publikum et par ord med på vejen.