På kanten af det klassiske
Aflyst

Fyraftenskoncert

På kanten af det klassiske

En flabet koncert, hvis spanske rytmer og jazzede harmonier lokker med lidenskabelige solostykker og insisterende unoder.

Ravels Klaverkoncert i G-dur er en flabet konversation mellem jazz og klassisk; hundesvært for solisten og vanvittig sjovt for publikum! For ganske vist er koncerten skabt til den klassiske koncertsal, men den er gennemsyret af jazzens sprog og harmonier. Musikken er en heftig blanding af de baskiske og spanske rytmer, som Ravel hørte i sin ungdom – og så altså jazzen, som Ravel havde lært at kende både i Paris og New York. Klaveret emmer af henslængt nydelse, og orkestret tilføjer en nogle gange blues-inspireret, andre gange mere traditionel farveskala til musikken.

Vi slutter af med den hypnotiserende Bolero, som er et yndlingsværk for de fleste musikelskere. Den vedholdende rytme river alle med – orkester som tilhørere. Vi glæder os til at vise jer hvorfor.

Fyraftenskoncerten er et 45-minutters åndehul, hvor du kan slippe hverdagen og lade op til weekenden med et symfonisk mesterværk. Koncerten indledes med en kort introduktion fra scenen. Fordybelse og udelt begejstring tilskyndes. Øl, vin og vand kan tilkøbes.