Petrusjka i eventyrland
Køb billet 140-330 kr.

Fundal, Nielsen & Stravinskij

Petrusjka i eventyrland

Et tragisk eventyr om hovedløs forelskelse flankeres af to gale og geniale danske værker, og i mere end ét tilfælde formår musikken at vække de døde til live.

Carl Nielsens violinkoncert kan man simpelthen kun høre for sjældent. Koncerten er spillemandsmusik fra en anden dimension – skrevet af en mand, der selv kendte instrumentet ind og ud. Det er glitrende og strålende musik; og som altid hos Nielsen er det, som om de underjordiske lurer lige under musikkens overflade. Koncerten bliver spillet af Michael Germer, den fænomenalt talentfulde vinder af Den Danske Strygerkonkurrence 2020.

Karsten Fundals Inkognito Royal blev kaldt for “årets mest afsindige og tankevækkende opera”, da den havde premiere i 2021. Musikken er for god til kun at blive spillet til operaopførelserne, og Aarhus Symfoniorkester har derfor bestilt en suite af musik fra operaen, som uropføres ved denne koncert.

Vi runder koncerten af med farverig og fantasifuld musik om den tragiske Petrusjka. I fire kalejdoskopiske og ildfulde billeder får vi fortællingen om marionetdukken, der bliver vakt til live. Stravinskij leger med både banaliteter og groteskerier, når han tegner fortællingen om Petrusjkas dramatiske liv.