Sjæl i flammer
Køb billet 100-345 kr.
Koncertformat: Musik med mere

Brahms, Elgar & Nielsen

Sjæl i flammer

Når verden brænder omkring os, er der trøst at finde i musikken: Vi spiller tre sublime værker, der lader os reflektere over mørket, vækker håbet og nærer viljen til liv.

Denne koncert viser, hvordan man skriver krigen og krisen ind i musikken – og overvinder dem: ”Musik er liv; som dette uudslukkeligt,” sagde Carl Nielsen. I hans symfoni ”Det Uudslukkelige” overvinder musikken alt: ”Musikens elementæreste Væsen er Lys, Liv og Bevægelse der hugger Stilheden istykker,” sagde Carl Nielsen om sin triumferende, livsbekræftende fjerde symfoni.

Brahms omfavner mørket i sin tragiske ouverture, som rummer en hel verden i blot et kvarters musik – og Elgars cellokoncert er en elegi for det Europa, som netop var gået op i flammer. Det er en af de allerbedste koncerter, som er skrevet for celloen – endnu et af sæsonens ultimative værker. Det er også en sublim musiker, som spiller den; Andreas Brantelid er en af de stærkeste skandinaviske stemmer på celloen.

Koncerten er støttet af STIBOFONDEN og er en samarbejdskoncert med Det Jyske Musikkonservatorium
_

Forud for koncerten er der koncertoptakt kl. 18.30-19.15 ved Henrik Brendstrup og Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk