Skæbneklange
Køb billet 165-355 KR
Koncertformat: Musik med mere

Verdi, Gravgaard Madsen & Beethoven

Skæbneklange

Fortidens musikalske højdepunkter – og fremtidens: En elsket klassiker mødes med et splinternyt værk af Aarhus Symfoniorkesters huskomponist.

Allan Gravgaard Madsen har skabt en vibrerende og levende concerto grosso ud af klangfarver, rum, toner og form. Hans musik knytter an til både hans egen og musikernes personlige historie, tvivl, styrker og sårbarhed. Koncerten er nemlig skabt i nært samarbejde med musikerne i JACK Quartet, som er intet mindre end nogle af verdens største kapaciteter inden for ny musik. Det er derfor en stor fornøjelse at kunne præsentere dem som solister sammen med symfoniorkestret i Symfonisk Sal.

Vi runder koncerten af med en symfoni, der knap nok behøver en introduktion: Beethovens skæbnesymfoni er ikonisk. Den store symfoni starter i mørk mol og slutter i triumferende, lysende dur. ”Glæde følger sorg, solskin følger regn,” sagde Beethoven. Det bliver en koncert, hvor det lavmælte bliver sat overfor det storslåede – og fortiden sat overfor nutiden.

Concerto Grosso er bestilt af Aarhus Symfoniorkester med støtte fra Statens Kunstfonds Legatudvalg for Musik, Dansk Komponistforening og KODA Kultur.