Skæbnens hammerslag
Køb billet 155-340 kr

Mahlers 6. symfoni

Skæbnens hammerslag

Skæbnens tunge hånd hviler over Mahlers sjette symfoni – et heftigt og knugende værk, der mesterligt bærer vidnesbyrd om mørkets natur.

I Mahlers 6. symfoni er lyden af den mørkeste fortvivlelse, men også den dybeste fred. For Mahler handler det om de allerstørste følelser – fra den ultimative ekstase til den yderste afmagt – men alligevel er der noget særegent nøgent og råt over den sjette symfoni. Næsten som om de første fem symfoniers drama først kommer til sin endelige afgørelse i dette værk.

Og sikke en afslutning; vældig, tordnende og fuld af fare – men også uregerligt smuk. Midt i fortvivlelsen får vi strejf af lys så overvældende, at musikkens renhed står uimodsagt tilbage og bliver beskrevet så overbevisende, at det fremstår som det ultimative mål for ethvert værk – og for ethvert menneske. Mahlers musik rækker ud over sig selv og bliver til en fortælling, der ikke kan undgå at røre alle, der hører den.

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Randers Kammerorkester og Det Jyske Musikkonservatorium.

———
Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk