Skæbnesymfonien
Aflyst

Lørdagskoncerten

Skæbnesymfonien

Skæbnen banker på i verdens mest berømte begyndelse og transporterer lytteren fra denne verden til den næste.

BEMÆRK! Af produktionsmæssige årsager er koncerten beklageligvis blevet aflyst. Alle billetholdere vil blive tilbudt fuld refusion eller ombytning af billetter til anden koncert med Aarhus Symfoniorkester i sæson 18/19. Berørte publikum vil modtage email eller opkald direkte fra Musikhusets billetsalg.

Udover at indeholde den klassiske musiks måske mest berømte motiv, indledningen med de ildevarslende skæbneslag, så er Beethovens 5. symfoni et værk, der ikke giver slip på lytteren, når man først har åbnet døren på klem.

De første kritikere beskrev musikken som så overvældende, at man er magtesløs overfor dens omfavnelse. Et vidunderligt åndeligt rum, hvor sorg og glæde tryllebinder, og det stigende klimaks skubber tilhøreren hovedkulds ind i evigheden. Ikke underligt at vi stadig drages af Beethoven i dag.

Lørdagskoncerten er et 45-minutters åndehul, hvor man kan opleve et symfonisk mesterværk, uden at det vælter weekenden. Chefdirigent Marc Soustrot er på podiet, og hver koncert indledes med en kort introduktion fra scenen.