Skønhed og skæmt
Køb billet 155-340 kr

Dvorák, Strauss & Nielsen

Skønhed og skæmt

Indfølt fædrelandskærlighed, en gammel mands farvel til livet – og et drillende portræt af fire forskellige mennesketyper.

Dvořáks Serenade er som en sommerdag uden en sky i sigte: Det kan godt være, at den ikke er så dramatisk som en heftig efterårsstorm – men vi nyder den alligevel i fulde drag. Kort, men godt.

Strauss’ Vier letzte Lieder er korte i omfang, men enorme i emotionelt udtryk: Vi går fra forårets overdådige løfterighed til dødens skumring. Er det en 84-årig komponist, der gør status over sit liv? I så fald er det den fuldendte måde at gøre det på.

Den sjove, skæmtende symfoni om De fire temperamenter er et af Carl Nielsens mest elskede værker. Kolerikeren farer op, flegmatikeren dagdrømmer, melankolikeren klager sig og sangvinikeren “stormer tankeløst frem i den Tro at hele Verden tilhører ham og at stegte Duer flyver ham ind i Munden uden Arbejde og Omtanke.”

Musikken til denne koncert har både glimt og tårer i øjet.

———
Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk