Soloklaver: Niklas Sivelöv
Aflyst

Kammerkoncert

Soloklaver: Niklas Sivelöv

Saariaho, Nørgård, Abrahamsen og Bach

Den prisvindende svenske pianist Niklas Sivelöv spiller værker for soloklaver af Bach – samt Nørgård, Abrahamsen og Saariaho, der alle fylder rundt i 2022.

Af anmelderne er Sivelöv blevet kaldt “klaverets Renoir” og “en af vor tids mest interessante pianister” – og har vundet ros og blandt kritikere og publikum for sit kunstneriske temperament, sin upåklagelige teknik og sin tryllebindende scenetilstedeværelse. Hans omfattende koncertrepertoire spænder fra Bach til Skryabin og inkluderer cirka 50 klaverkoncerter, herunder seks af hans egne. Som komponist omfatter hans bagkatalog pt. seks symfonier, 24 præludier for klaver, samt flere kammermusikstykker.

Som en ledende skikkelse blandt de nordiske pianister har Sivelöv udgivet et væld af CD’er på førende forlag som BIS, Caprice, Dacapo, Naxos, Toccata Classics og AMC Classical, hvoraf enkelte er blevet tildelt Diapason d’or, CHOK og Pingvin Rosette.

Hans koncertkarriere spænder over fire kontinenter, herunder spillesteder som f.eks. Leipzig Gewandhaus, Barbican, Carnegie Hall, Kennedy Center, Tivoli København og Atheneum i Bukarest.


Aarhus Symfoniorkester og Århus Sinfonietta præsenterer et år med koncerter, der hylder komponisterne Kaija Saariaho, Hans Abrahamsen og Per Nørgård, som alle fylder rundt i 2022. De tre står som ikoner for den moderne musikscene i det 20. og 21. århundrede og har spillet en afgørende rolle for, hvordan ny kompositionsmusik har udviklet sig i deres sam- og levetid.

Sæsonen fem kammerkoncerter er således programsat, så de hver især give publikum mulighed for at opleve de tre komponisters værker i deres forskellige udformninger og klange. Hvilke af komponisterne, der indgår i den aktuelle kammerkoncert, kan læses nedenfor på de dedikerede koncertsider.

Kammerkoncerterne er desuden en unik mulighed for at opleve den klassiske musiks mest intime øjeblikke og komme tættere på symfoniorkestrets medlemmer. Koncerterne er sammensat til lejligheden af musikerne selv efter personlig smag og efter hvilke værker, de synes udfordrer og fremhæver deres sammenspil.