Struktur og sanselighed
Køb billet 105-290 KR

Debussy & Saint-Saëns

Struktur og sanselighed

Medrivende romantik og banebrydende klangfarver; chefdirigent Marc Soustrot har udvalgt rige musikalske sammenstød fra sit fædreland.

Nogle gange ændrer musikhistorien sig på et øjeblik. Til denne koncert kan du høre et af disse øjeblikke, som blev til et af de største nybrud i musikken: Debussys En fauns eftermiddag. Faktisk blev musikken aldrig den samme efter premieren. Den moderne musik var født.

Debussy var kendt for sin drømmende, impressionistiske stil, og i hans rhapsodi for klarinet og orkester kan man opleve alle klarinettens facetter, når vores soloklarinettist Mathias Kjøller er solist.

Saint-Saëns hyldede derimod de klassiske dyder og den romantiske musik, og det hører vi tydeligt i violinkoncerten, hvor den unge virtuos Tianwa Yang er solist.

Saint-Saëns var også organist, og derfor spiller orglet en stor rolle i hans tredje symfoni. Det bliver en fantastisk lejlighed til igen at høre det store Klais-orgel sammen med Aarhus Symfoniorkester.

Kontrasterne er til at føle på, og de to komponister giver et billede af den franske musik i en brydningstid – den ene skuer fremad, den anden tilbage i tiden.

———
Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk