Sublime unoder
Køb billet 100-395 kr.

Liszt, Lutoslawski & Dvorák

Sublime unoder

Tre mesterværker – og en mesterlig solist. Oplev klaverets fulde formåen i mødet mellem fuldendte toner, virtuos leg og klange fra en ny verden.

Liszts første klaverkoncert er klaverløvernes legeplads par excellence. Og heldigvis har vi den helt rigtige klaverløve til opgaven: Yulianna Avdeeva slog benene væk under os, da hun spillede med orkestret forrige sæson, så det er en enorm fornøjelse at byde hende velkommen tilbage som solist i hele to værker.

Paganinis musik blev skrevet som et udstillingsvindue for alt det, som en violin kan. I Lutoslawskis version for klaver og orkester får vi i tilgift alt det, som Lutoslawski kan: Med gavmild hånd omfavner han Paganinis musik – og tilsætter rigelige mængder af samtidens skæmt og skarnsstreger, der var absolut forbudt på Paganinis tid.

Kulør – men af en langt blidere slags – er der også masser af i Dvoráks pragtfulde 9. symfoni. Her bringer komponisten med bundløs kærlighed til fædrelandet og dets toner sit elskede Bøhmen lige ind i koncertsalen.

___
Yulianna Avdeevas medvirken er sponseret af Aarhus Symfoniorkesters særlige private giver, Keld Heine Mortensen