Supernova i det grønne
Køb billet 165-355 KR

Prokofjev & Brahms

Supernova i det grønne

Et univers af toner eksploderer, og vi overværer den evige kamp mellem natur og kultur – mellem rå skaberkraft og dannelsens harmoniske ranker.

En monstrøs koncert. Oprørsk, upoleret – og skrevet af en blot 21-årig ung mand: Prokofjevs 2. klaverkoncert er en supernova af en klaverkoncert. Med civiliseret brutalitet genskaber Prokofjev musikken i sit eget billede. Resultatet er en dybt fascinerende blanding af primal vildskab og øjeblikke af bjergtagende skønhed.

Solisten, der håndterer den ekvilibristiske koncert, er Behzod Abduraimov. Han har spillet med nogle af verdens største orkestre – og mindre kan faktisk heller ikke rigtig gøre det, når man snakker Prokofjevs anden klaverkoncert. At få chancen for at høre den live er en begivenhed, som man ikke bør gå glip af.

Ikke mange komponister kan stå som modvægt til Prokofjevs utæmmede musikalske terræn – men det kan Brahms. Hans solbeskinnede verden er en lise at vandre i, og hans musik har en selvfølgelighed og naturlighed, som ikke kunne stå i større kontrast til Prokofjev. I hans musik kan man ånde frit, og det føles altid som et privilegium at træde ind i Brahms’ musikalske landskaber. Urkraft og civilisation; begge dele er helt grundlæggende dele af musikken – og af denne koncert.