The Hours & Petrujska
Aflyst

Fyraftenskoncert

The Hours & Petrujska

En koncert med den smukkeste, enkleste filmmusik og et drabeligt russisk eventyr, der bestemt ikke ender lykkeligt.

Klaveret står i centrum ved denne fyraftenskoncert! For ganske vist kaldte Glass sit arrangement af filmmusikken til “The Hours” en suite – men i virkeligheden er det en klaverkoncert. Musikken er på samme tid uendeligt diskret og allestedsnærværende, og den lægger et uundværligt stemningslag under filmens fascinerende historie om livet og især døden. Men også i koncertsalen er det umuligt ikke at blive revet med af Glass’ vedholdende, hypnotiserende gentagelser. Som solist glimrer den danske pianist Tanja Zapolski, der i 2017 spillede Philip Glass’ værker sammen med komponisten selv.

Fra den ene musikalske yderlighed til den anden! I modsætning til minimalisten Glass udnytter Stravinskij orkestret og dets klange maksimalt. I Petrusjka vibrerer musikken af heftig energi og skildrer kalejdoskopiske markedspladser, amourøse stævnemøder og diabolske dødsscener – alt sammen iscenesat i Stravinskijs teatralske, billedrige toneunivers. Ligesom i “The Hours” spiller klaveret – og Tanja Zapolski – en vigtig rolle.

Fyraftenskoncerten er et 45-minutters åndehul, hvor du kan slippe hverdagen og lade op til weekenden med et symfonisk mesterværk. Koncerten indledes med en kort introduktion fra scenen. Fordybelse og udelt begejstring tilskyndes. Øl, vin og vand kan tilkøbes.