Tre kærlighedserklæringer
Køb billet 100-285 KR

COPLAND & TJAJKOVSKIJ

Tre kærlighedserklæringer

Medrivende og lyriske toner fra den amerikanske folkesjæl, hvor den klassiske musik flirter med jazzen og en senromantiker hengiver sig til klassiken.

Også komponister kan tabe deres hjerte: Ved denne koncert møder vi tre kærligheds­erklæringer i musik – til Amerika, til klarinetten og til Mozart. Coplands balletsuite om Billy the Kid er skamløst underholdende og medrivende musik. Det er musik fra det vilde vesten, og samtidig en amerikansk musik, som er helt sin egen: Indtagende, umiddelbar – og umiddelbart elskelig.

I klarinetkoncerten trækker Copland på alle klarinettens styrker: På det lyriske, på det ekstremt varierede klangudtryk – og på klarinettens position mellem den klassiske musik og jazzen. Hos Tjajkovskij får vi noget så sjældent som en komponist, der hylder sin forgænger og forbillede Mozart loyalt, stilrent og alligevel med sit helt eget udtryk.

Alle tre værker er på sporet af den tabte tid – en tid, der i disse to komponisters hænder står spillevende og vedkommende.

Spillevende hænder finder man også hos London Symphony Orchestras prisvindende unge dirigent, Niklas Hoffmann, der leder koncerten.

———
Koncertoptakt: Kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Musikhuset Aarhus (lokale offentliggøres senere). Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk