Undersangen
Køb billet 155-340 kr

Verdis Requiem

Undersangen

Fire sangere, fire kor og en formidabel finne på dirigentpodiet. Leif Segerstam stemmer sin vægtige erfaring og dionysiske slagkraft mod Verdis voldsomme undergangsepos.

“Verdis bedste opera”. Sådan er Verdis Requiem blevet beskrevet lettere ironisk. Og strengt taget har kritikerne ret: Dette rekviem er i den grad skrevet af en operakomponist. Her er dramatiske kontraster, medrivende melodier og energiske rytmer. Det burde være blasfemisk i forhold til den andægtighed en dødsmesse forventes at antage, men det er det ikke i Verdis hænder, for et rekviem er jo netop et spørgsmål om liv og død.

Dommedagsbasuner truer side om side med løfter om nåde og mildhed (om end mest det første; Verdi var bare en dramatisk herre), og rekviemmet er blevet kaldt “en bøn for fred skrevet af en mand, der har viet sin musik til konflikt”. Sjældent er frelse og fortabelse beskrevet så levende: Verdens undergang er lige om hjørnet, helvede lurer og lyset stråler ud af tilgivelsen.

Segerstams rolle som 1. gæstedirigent, de medfølgende koncertaktiviteter og indspilninger er gjort mulig med støtte fra Det Obelske Familiefond og Augustinusfonden.

———
Koncertoptakt: Fredag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) på Klubscenen (indgang ved gangen til venstre for Kammermusiksalen) i Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk