Ungdom og galskab
Køb billet 110-180 kr.

Fyraftenskoncert

Ungdom og galskab

I kærlighed, krig og musikken herom gælder alle kneb. Oplev en koncert, hvor værkerne henholdsvis flirter, støder sammen og til sidst udløser et episk opgør med skæbnen.

Let og lækkert – og så alligevel med fuld romantisk tyngde: Denne korte lækkerbisken af en fyraftenskoncert giver dig hele den klassiske musik på den halve tid.

Du Puys flirtende toner i ouverturen til Ungdom og galskab er den lette og lækre del af musikken – overgiven og medrivende. Hos Brahms møder vi derimod to vægtige soliststemmer, som spiller stor musik: violinen og celloen smelter sammen og skaber et helt nyt og dybt fascinerende klangunivers. Beethovens Eroica-symfoni er skrevet ud fra en dobbelt krise: Beethoven var sønderbrudt af tanken om at miste hørelsen – og hans idolisering af Napoleon kom til en brat afslutning, da Napoleon udnævnte sig selv til kejser. Beethovens idealer såvel som hans livsgrundlag forsvandt under ham. Men Beethoven rejste sig imod skæbnen – og Eroica-symfonien er resultatet.

Fyraftenskoncerten er et 45-minutters åndehul, hvor du kan slippe hverdagen og lade op til weekenden med et symfonisk mesterværk. Koncerten indledes med en kort introduktion fra scenen. Fordybelse og udelt begejstring tilskyndes. Øl, vin og vand kan tilkøbes.