Vældige Wagner
Aflyst

Wagner-galla

Vældige Wagner

Valkyrier, mytiske riddere og sagnomspundne kærestepar tørner sammen i et musikalsk ragnarok af dimensioner. Kæmpen Segerstam holder for i årets spektakulære Wagner-galla.

Musikalsk profet, kunstnerisk visionær og personligt kontroversiel: Wagner er en omstridt personlighed, men hans bidrag til musikken kan ikke overvurderes – både teknisk og kunstnerisk. Han gav verden enorme dramaer, der skildrer kærlighed, bedrag og heltemodighed i deres mest yderligtgående former, og for mange musikelskere er Wagners operaer det ypperste: Store historier med endnu større musik.

Det kræver tilsvarende vældige solister, og med sig på scenen har 1. gæstedirigent Leif Segerstam to af de stærkeste solister, vi har hørt i Aarhus i de seneste år. Ægteparret Elena Batoukova-Kerl og Torsten Kerl kunne Aarhus-publikummet senest opleve i en uforglemmelig opførelse af Gurrelieder i 2018. Torsten Kerl er Wagner-specialist og synger jævnligt de store partier, blandt andet ved Glyndebourne-festivalen og Salzburger-festspillene, og Elena Batoukova-Kerl har sunget ved Bayreuth-festspillene og med Wienerfilharmonikerne.

Segerstams rolle som 1. gæstedirigent, de medfølgende koncertaktiviteter og indspilninger er gjort mulig med støtte fra Det Obelske Familiefond og Augustinusfonden.

———
Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk