Mød en symfoniker: Birgitte Bærentzen Pihl
Mød en symfoniker: Birgitte Bærentzen Pihl

Birgitte er 2. violin hos Aarhus Symfoniorkester. I modsætning til, hvad mange tænker, når de hører udtrykket ‘2. violin’, så ser Birgitte det som en vigtig, og styrende del af et symfoniorkester.

“Jeg kan godt lide det der med at sidde i midten af orkesteret. Man er i høj grad med til at trække i trådene. Vi har den opgave, at vi skal passe sammen med bratscherne og basserne, som har pulsen, og så skal vi selvfølgelig også lave det der grundlag, så 1. violinerne kommer til at fremstå rigtig godt. Så vi komplementerer dem, skubber til dem og giver dem inspiration” fortæller Birgitte Bærentzen Pihl.

Birgitte er en utrolig erfaren musiker, uanset om hun spiller sammen med et stort symfoniorkester eller med sin egen kvartet, Mira kvartetten.

“Vi har spillet sammen i utrolig mange år i Mira kvartetten, så vi kender hinanden godt. Vi er nået ud over det der punkt, hvor vi skal aftale hvordan vi skal spille. Vi kender musikken, og hinanden så godt, at vi kan gøre en masse spontane ting. Det er dét musikken handler om, for mig”, siger Birgitte Bærentzen Pihl.

I 1993 debuterede Birgitte Bærentzen Pihl som solist ved Aarhus Symfoniorkester. Samme år fik hun muligheden for at lære af to af verdens bedste musikere, da hun og hendes klavertrio blev udtaget til en måneds mesterkursus ved cellisten Yo-Yo Ma og violinisten Isaac Stern.