Mød en symfoniker: Ian van Rensburg
Mød en symfoniker: Ian van Rensburg

Ian van Rensburg er koncertmester hos Aarhus Symfoniorkester. Det betyder, at det er ham, der fungerer som bindeled mellem dirigenten og violinerne.

Man skal lede, men man skal heller ikke lede for meget. Så det er en balancegang og det er ikke altid så nemt, for vi har mange forskellige slags dirigenter. Når man sidder tæt på, skal man ligesom have telepatisk kontakt med dirigenten og føle, hvad han vil med musikken og føle ham mentalt” forklarer Ian van Rensburg.

I februar 2015 var Ian på Grønland for at agere lærer ved den første udgave af Unison Strings Festival i Sisimiut.

Jeg synes det er spændende og utrolig lærerigt at undervise. Det kan også være meget inspirerende. Det bedste øjeblik som underviser, er det øjeblik hvor man er sikker på, at man rammer der, hvor det hjælper. Der hvor man kan se forskellen” forklarer Ian van Rensburg.

Når Ian ikke underviser, eller spiller med symfoniorkesteret, spiller han kammermusik med sin nyopstartede klavertrio ‘2+1’.

Mit arbejde som koncertmester i orkesteret er kun en lille af mig som musiker. Jeg brænder meget for at spille kammermusik og udvikle mig selv på den måde. Vi har endnu ikke spillet vores første koncert, men vi glæder os til det. Det bliver meget spændende” siger Ian van Rensburg.