Mød en symfoniker: Oliver Nordahl
Mød en symfoniker: Oliver Nordahl

“Man skal ikke gøre tingene halvt”, konstaterer Oliver Nordahl eftertænksomt. Han står og kigger på en designerstol, men for ham er det sådan set ligegyldigt, om det handler om design af stole eller om at spille musik. “Det handler om at skabe kvalitet, der holder, lige meget hvad du har stående foran dig. En oplevelse, der er virkelig fed, det er jo en oplevelse, der holder”, siger Oliver Nordahl filosofisk.

Den unge solooboist må siges at efterleve sin egen livsfilosofi. I hvert fald modtager han stor ros fra sine medmusikanter. Ikke mindst fra sin forgænger, Merete Hoffmann, der spillede sin afskedskoncert som solooboist for orkesteret tilbage i 2009. Ved den koncert fik Oliver Nordahl lov til at spille med, og rollen som solist blev således givet videre på behørig vis.

“Jeg har et helt utroligt varmt forhold til Oliver, han er en vidunderlig musiker. Han fik lov til at følge mig til dørs, og jeg kunne give ham stafetten videre. Det var dybt rørende og en kæmpe oplevelse at sige farvel til Aarhus Symfoniorkester for nogle fantastiske år, med sådan en herre ved sin side. Både menneskeligt og musikalskt” , fortæller Merete Hoffmann.

Oliver Nordahl husker også tydeligt koncerten, og hvad den betød for ham. “Det var én stor fest at få lov til at spille sammen med Merete. Det var en kæmpe fornøjelse at få lov til at være med til hendes afskedskoncert”, fastslår Oliver Nordahl.