Mød en symfoniker: Poul Erik Jørgensen
Mød en symfoniker: Poul Erik Jørgensen

I dette sjette program i serien ”Mød en Symfoniker”, kan du møde kontrabassist Poul Erik Jørgensen, der har spillet med Aarhus Symfoniorkester siden 1990.

Poul Eriks passion for musikken gælder ikke kun den klassiske. Inden Poul Erik blev optaget på musikkonservatoriet, havde han allerede spillet jazz i et stykke tid, så det krævede lidt tilvænning, at skulle spille klassisk musik, med bue og det hele.

Jeg så kontrabassen som et pitch-instrument, det var jo jazz det gik ud på. Men på den første dag på konservatoriet blev vi inddelt i grupper af strygere og blæsere osv. Og så tænkte jeg “Nåh ja, jeg er sgu da stryger“, fortæller Poul Erik Jørgensen mens han griner.

Når Poul Erik ikke spiller musik, har han en forkærlighed for at reparere gamle ting. Især den gamle Volvo Amazon, der holder i indskørslen.

Jeg kan godt lide at holde liv i nogle gamle ting. Jeg kan også godt lide at gå på loppemarkeder og finde dem. Det kan godt tage lidt overhånd, en gang i mellem“, siger Poul Erik Jørgensen med et smil.

Ud over at være lidt af en alt-mulig-mand, er Poul Erik Jørgensen også interesseret i ord der kan spejlvendes – de såkaldte palindromer. Eksempelvis er ordene ‘kajak’ og ‘rejer’ begge palindromer. Mozarts ‘Der Spiegel’ (Spejlet) er et eksempel på et musikalsk palindrom, fordi værket kan spilles både forlæns og baglæns. Uden at det lyder som kattejammer, vel at mærke.