Mød en symfoniker: Sarah Foldager
Mød en symfoniker: Sarah Foldager

Sarah Foldager begyndte at spille klaver da hun var fem år. To år efter skiftede hun dog klaveret ud med violinen.

“Det var fordi pigerne i Suzuki-gruppen altid havde fine kjoler på til koncerter og jeg ville så gerne have sådan en kjole. Så var jeg nødt til at spille violin” siger Sarah Foldager mens hun griner. De fine kjoler, og violinspillet, har hun holdt fast ved. Men det var lige ved, at Sarah havde valgt en helt anden karrierevej.

“Jeg studerede medicin i to år før jeg besluttede, at violinspillet var for stor en del af mig, til at jeg kunne gøre andet. Så jeg flyttede til Boston og begyndte på New England Conservatory, for udelukkende at fokusere på violinen” fortæller Sarah Foldager.

Den beslutning har hun ikke fortrudt og i 2015 gik Sarah Foldagers drøm for alvor i opfyldelse, da hun var solist ved Mozarts ‘Sinfonia Concertante’, naturligvis iført kjole. Det er en koncert, som Sarah især husker for samspillet med violinist Tue Lautrup.

“Jeg ser altid frem til at dele pult med ham. Vi har en fælles forståelse af musik og det hjalp rigtigt meget, da vi spillede Mozart. Det var så nemt at arbejde med ham. Vi snakkede ikke så meget, vi legede bare” fortæller Sarah Foldager.

Faktisk var de to violinister til den samme konkurrence for optagelse i symfoniorkesteret i 2012. Heldigivs, for dem og os, vandt de begge en plads og blev efterfølgende fastansat.

“Det føles som om skæbnen har bragt os til det samme orkester, på samme tid. Vi nyder virkelig at spille sammen, det er så sjovt og hyggeligt” siger Sarah Foldager.