Symfoniorkesteret indspiller CD med stjernesopran
Symfoniorkesteret indspiller CD med stjernesopran

Sopran-stjerneskuddet på operahimlen, Pumeza Matshikiza, fascinerer og begejstrer operafans verden over. Hun er lige nu et af de allerstørste navne inden for den internationale operaverden. Den 3. juni kommer hun til Aarhus for at indspille en ny CD sammen med Aarhus Symfoniorkester. CD’en kommer til at indeholde nogle af de mest populære arier fra de største operaer af komponister som Puccini, Mozart og Purcell.

Musikchef for Aarhus Symfoniorkester, Palle Kjeldgaard, er stolt af, at Aarhus symfoniorkester er blevet valgt til at indspille den nye CD.

Det er et kæmpe skulderklap til musikerne i Aarhus Symfoniorkester og dirigenten Tobias Ringborg, at DECCA har valgt Aarhus Symfoniorkester til Pumezas kommende CD. Hun er en fantastisk kunstner og et af de hotteste navne lige nu på operaens stjernehimmel, og vores første møde sidste år var en ren fornøjelse“, fortæller Palle Kjeldgaard.

Det første møde, som Palle Kjeldgaard hentyder til, var da Pumeza Matshikiza var i Aarhus for at optræde til Festugen i 2014. Siden dengang er Pumeza Matshikiza blevet endnu mere populær. Hun har blandt andet sunget ved fyrst Albert II af Monacos bryllup og ved åbningsceremonien for Commonwealth Games, hvor omkring 1 milliard TV-seere kunne høre hende synge.

Aarhus på verdenskortet
Vi har haft en god dialog med DECCA og glæder os til, at deres team og Pumeza kommer til Aarhus. Orkestret har indspillet mange anerkendte CD’er, men dette projekt er noget helt enestående, og jeg er sikker på, at samarbejdet med DECCA og Pumeza vil bringe Aarhus Symfoniorkester på musikkens verdenskort”, siger Palle Kjeldgaard.

Aarhus Symfoniorkester har, ifølge Palle Kjeldgaard, fået lovning på release-koncerten i Danmark i foråret 2016, når CD’en udgives, hvilket publikum allerede nu kan begynde at glæde sig til.

Kort om Pumeza Matshikiza:
Pumeza Matshikiza er født i Sydafrika i 1979 mens der stadig eksisterede apartheid i landet. Pumeza og hendes familie boede i en af de fattige bydele uden for Cape Town, i en af de såkaldte ’Townships’.
Da hun blev ældre, begyndte hun at studere på University of Cape Town’s College of Music, hvor hun bestod med topkarakterer. Efterfølgende modtog hun et stipendium på tre år og flyttede derefter til London for at læse på Royal College of Music.
Hendes første CD, Voices of Hope, der ligeledes blev udgivet på DECCA, indeholder blandt andet sange fra hendes hjemland Sydafrika.