Syng med dit barn

Syng med dit barn

En særlig type sammenhold opstår, når vi sidder med vores barn i armene og nynner en stille vuggesang for at få det til at falde til ro. Allerede i fosterstadiet har barnet vænnet sig moderens stemme og bevægelser, og det er derfor, at vi intuitivt vugger og nynner barnet til ro. På den måde finder vi tilbage til symbiosen, til tryghed og nærhed. Der er derfor heller ingen smukkere og vigtigere stemmeklang for det lille barn end forældrenes. Som voksne kan vi ofte slå os selv i hovedet med, at ”vi ikke synger godt” og at ”det lyder rævefalsk”, men for dit barn er der ikke noget skønnere. Derfor: Syng, alt det du kan! Find de gamle børnesange frem igen og syng dem for dit barn. Syng med på sangene i radioen, og hvis du ikke kan huske teksterne, så finder du bare på nogen selv! Din stemme og din relation til dit barn er det vigtigste for jer begge!

Vores gode samarbejdspartnere i Aarhus Musikskole har indspillet mange af vores gode, gamle børnesange. Se et eksempel her – og syng med!:

 
Hvis du vil høre ”Hjulene på bussen” med fuldt symfoniorkester, kan du høre vores indspilning nedenfor. Prøv at lægge mærke til, hvordan de forskellige instrumenter i orkestret illustrerer sangens tekst.

 

Læs og hør mere

? Flere børnesange med Aarhus Symfoniorkester
? Sangskattekisten hos Aarhus Musikskole
? Tekster til populære børnesange på internettet