Victor Aviat
Victor Aviat

“Jeg plejede at spille obo – i et tidligere liv”, siger Victor Aviat med et skævt smil. I dag er han dirigent, 35 år og bosat i England. Som dirigent har han allerede modtaget stor ros – ikke mindst for sin direktion af Offenbachs opera ‘Le Roi Carotte’.

Victor Aviat ser dog først og fremmest sig selv som musiker, dernæst dirigent.

“Jeg mener, at det at være dirigent, er en forlængelse af at være musiker. Direktion kræver andre evner – f.eks. kommunikation, at kunne lede andre og viden om musik. Så jeg ser mig selv som en musiker, der blev dirigent” siger Victor Aviat.

Han mener selv, at hans “tidligere liv” som oboist har givet ham mere end blot glæden ved musik.

“Jeg tror, at jeg har fået en bedre forståelse for vejrtrækningens betydning, som jeg mener er meget vigtig i musik. Det er noget, alle dirigenter bør prioritere højt. Som dirigent arbejder man også nogle gange med sangere og i så fald er jeg forberedt – fordi jeg ved hvordan man trækker vejret rigtigt”, siger Victor Aviat.

Victor Aviat ser frem til at dirigere de to værker – Bachs ‘Koncert for obo d’amore’ og Mozarts ‘Symfoni nr. 29’.

“Bach og Mozart er helt specielle for mig, fordi de begge virker nutidige. Alt relaterer til Bach, selv popmusik. Og Mozarts ånd lever videre i dag. Det er to komponister, der bevæger sig gennem tiden, uden at det føles som om det tilhører en anden tid. Derfor synes jeg, at det rigtig godt at sætte dem sammen og præsentere dem for et nyt publikum”, fortæller Victor Aviat.