Køb billet 275 KR

Gallakoncert

Klassiske højdepunkter og unge stjerner

Toppen af ungt dansk talent i et musikalsk stjerneridt gennem operahits og orkesterperler. 4 dirigenter og 10 solister spreder fest og glæde i kølvandet på krisen.

Da corona lukkede landet ned, ramte det ikke blot os som orkester, men også publikum og mange solister. Krisen fik os dog hurtigt til at tænke i nye baner, så musikken stadig kunne høres hos dem, der ikke selv kunne komme til orkestret.

Vi afhjalp det musikalske afsavn dels med udendørskoncerter på plejecentre og bosteder og dels med streamede koncerter; først i musikernes egne hjem og siden i Symfonisk Sal med serien af “Fønikskoncerter“, der også markerede vores gradvise tilbagevenden til fuld orkesterstørrelse.

Aftenens gallakoncert er en kulmination på Fønikskoncerterne. Den er en fejring af, at vi kan sidde med fuldt orkester på scenen – og en fejring af, at vi kan lukke publikum ind i salen igen under trygge forhold.

Samtidig giver koncerten en håndsrækning til den gruppe af unge stortalenter, hvis freelanceliv har været stærkt påvirket af krisen, og som vi derfor har inviteret til at feste sammen med os.

Programmet passer naturligvis til lejligheden og byder på en fortryllende og storladen blanding af de mest elskede operaarier og solistkoncerter – godt krydret med symfoniske kraftudladninger.

Det er ganske enestående at kunne samle så mange af Danmarks unge stjerner under samme tag. De har normalt travlt med at passe deres hurtigt voksende internationale karrierer, så der venter publikum en koncert i absolut særklasse.