Shara Nova: En mørk diamant
Fans af Anohni, St. Vincent og Portishead kan glæde sig til mødet med Shara Nova, bedre kendt som frontkvinden for My Brightest Diamond, når hun 1. september tager sit dragende show med fra den udsolgte premiere i Hamburg til Aarhus Festuge, hvor hun sammen med Aarhus Symfoniorkester leverer en mørk og dramatisk totaloplevelse.

Shara Nova (My Brightest Diamond) er endnu ikke en alment kendt kunstner herhjemme, men i udlandet spiller hun for fulde koncerthuse med sin besnærende blanding af melodisk melankoli, teatralsk opfindsomhed og skærende skønne vokal. Hun arbejder for tiden på sit femte studiealbum, og har desuden en lang række projekter bag sig, som dækker et multifarvet spektrum mellem dyster indiepop, barok kammeropera og moderne vokalværker.

Til samarbejdet med Aarhus Symfoniorkester har hun forberedt et unikt program: særligt arrangerede udgaver af hendes egne sange omgives af beslægtede værker fra komponisterne Sarah Kirkland Snider og Kurt Weill. Resultatet har fået titlen Seven Deadly Pearls og er ganske som Shara Nova selv: mørkt og dramatisk, men samtidig lysende og legesyg i sin krystalklare skønhed. Alle facetterne af My Brightest Diamond spiller med.

Filmisk og storladent: Indtryk fra prøvedag 2 – live i Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus

Premieren på forestillingen fandt sted 23. august i den 2.000-mands udsolgte Store Sal i Elbphilharmonie Hamburg (læs den 6-stjernede anmeldelse i Jyllands-Posten), og 1.200 gæster er allerede skrevet op til at opleve forestillingen, når den officielt åbner Aarhus Festuge d. 31. august i Aarhus.

Men du skal ikke snydes for muligheden for også at opleve Shara Nova / My Brightest Diamond sammen med Aarhus Symfoniorkester, for lørdag d. 1. september gentages opførelsen af Seven Deadly Pearls i Symfonisk Sal, Musikhuset, og der er stadig ledige billetter, hvis du ikke allerede har sikret dig en plads.