Symfonisk Sal 10 år

Symfonisk Sal 10 år!

Hos Aarhus Symfoniorkester inviterer vi alle til gratis lørdagskoncert d. 11/11 i forbindelse med 10-års fødselsdagen for vores prisbelønnede koncertsal.

Symfoniorkestret har eksisteret siden 1935, men det var først i 2007, at vi endelig fik det hjem, vi længe havde gået og drømt om. Før fandt koncerterne sted – under meget skiftende akustiske forhold – rundt omkring i byen, og vi har gennem tiden holdt til huse både i Stadionhallen, Vibyhallen, aulaerne på forskellige skoler og i Store Sal i Musikhuset.

Med udvidelsen af Musikhuset i 2007 blev det muligt at designe en sal særligt til os – Symfonisk Sal – som siden indvielsen har høstet enorme roser hos publikum og pressen for sin præcise, klare og skønne klang. Så meget, at salen er blevet brugt som forbillede for andre nyere koncertbyggerier i Norden.

Senest har Politikens anmelder, Thomas Michelsen, hyldet den som “Danmarks bedste symfoniske koncertsal” (Politiken, 15. jan. 2017); en vurdering vi selvfølgelig har svært ved at være uenige med.

Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus. Tegnet af C.F. Møller Architects. Akustisk rådgivning af og samarbejde med COWI og Artec, New York. Salen er opført i et såkaldt “skoæske”-design, i samme mål som den berømte Musikverein i Wien, dog med et stilrent nordisk udtryk i interiøret.

Gratis fødselsdagskoncert

En sådan vellyd og klang skal opleves – ikke beskrives!

Derfor inviterer vi alle, som har lyst at opleve (eller genopleve) Musikhusets lyse perle, til gratis fødselsdagskoncert – lørdag d. 11. november, kl. 13.

Koncerten er samtidig startskuddet på en ny serie af fem lørdagskoncerter med fokus på at skabe et 45-minutters åndehul, hvor man kan opleve et symfonisk mesterværk uden at skulle koncentrere sig om andet end at nyde musikken. Kort og godt.

Til fejringen af Symfonisk Sal – og altså også som den første lørdagskoncert i denne sæson – spiller vi César Francks “Symfoni i d-mol”; et storartet værk, fuld af livsglæde og frit bevægende former. Med andre ord den perfekte start på weekenden!

Koncerten er kl. 13.00. Dørene åbner ca. 20 minutter før, og du skal ikke have billet. Vi har plads til 1.200 mennesker i Symfonisk Sal, så der er også plads til dig.

Vi ses!

Symfonisk Sal 10 år