Koncertformer

Hævdvundne og nye koncertformer i skøn forening giver dig friheden til at vælge flere skelsættende og berigende oplevelser end nogensinde før.

Torsdagskoncerten

Kært barn har mange navne, men dette er den klassiske koncert, som du kender og elsker den: Et par timer i selskab med den ypperste musik fra de største komponister. Oplev vældige romantiske brus, tindrende nordlys, impressionistisk vildvækst og moderne nybrud spillet med nerve, indlevelse og overskud. Det er også til disse koncerter, du vil opleve det størst mulige udtræk på scenen – og møde sæsonens stjernesolister.

Alle abonnementskoncerterne udforsker dette klassiske format.

Fyraftenskoncerten

Fyraftenskoncerten er et 50-minutters åndehul, hvor du kan slippe hverdagen og lade op til weekenden med et symfonisk mesterværk.

Fem fredage i denne sæson stiller vi skarpt på en komponist, et tema eller et musikalsk mesterværk, og giver dig mulighed for at opleve den store kunst i et lettere format end vores almindelige koncerter. Vi garanterer et frirum – i en lille times tid – hvor tanker og følelser kan få lov at spille på alle tangenter. Koncerten indledes med en kort introduktion fra scenen. Fordybelse og udelt begejstring tilskyndes. Øl, vin og vand kan tilkøbes.

Kontakt

KonTakt-koncerterne rummer et væld af forskellige visuelle, fysiske og legende elementer, der gør indlevelsen i musikken og forbindelsen til musikerne på scenen dybere, levende og endnu mere interaktiv.

Koncerterne henvender sig til alle, som gerne vil opleve den klassiske musik på en ny måde, hvor man får lov at røre ved og manipulere selve musikkens grundstof – og direkte påvirke koncertoplevelsen.

Musik med mere

Det er ikke kun KonTakt-koncerterne som vil indeholde elementer, der udvider koncertoplevelsen. Flere koncerter vil i sæsonens løb benytte sig af visuelle og sceniske elementer og opstillinger, som forstærker det musikalske rum med en eller flere ekstra dimensioner, heriblandt videoprojektioner.

Disse koncerter er markeret i programmet med mærkatet ”Musik med mere”, og inkluderer udover KonTakt naturligvis også VelLydskoncerterne.

VelLyd

Det sidste koncertformat er måske også det vigtigste: VelLyd. Med det sætter vi fokus på vores den mentale sundhed og på de helbredsmæssige fordele ved at gå til koncert – på et menneskeligt, mentalt og sundhedsmæssigt plan.

I sæson 2023-24 fokuserer koncerterne på havet – som rum for introspektion samt velvære, harmoni og bevægelse, og som musikalsk forlæg.